Često postavljana pitanja

Kategorije

Osnovno

Kratkoročne pozajmice: šta su i kako funkcionišu?

Forza kratkoročne pozajmice poznate su i pod nazivima brze pozajmice, hitne pozajmice ili SMS krediti. Ove vrste pozajmice omogućavaju Vam da kratkoročno pozajmite novac za 15 minuta i bez prevelike procedure, te da u okviru jednog mjeseca izmirite nepredviđene troškove ili izdatke, odnosno, da platite račune koje niste planirali u svom budžetu. Upravo zbog toga ove pozajmice idealne su za kratkoročno prevazilaženje potreba za gotovim novcem.

Zašto se pozajmice daju putem interneta?

Odobrenje pozajmice putem interneta štedi Vaše dragocjeno vrijeme. Izborom naših usluga na forza.ba biće Vam ponuđena najbrža i najpogodnija pozajmica u našoj zemlji. Sa našom pozajmicom nema papirologije, a aplicirati možete iz udobnosti Vašeg doma.

Kako funkcionišu kratkoročne pozajmice?

Proces dobijanja pozajmice vrlo je jednostavan i svodi se na par koraka: popunite aplikaciju putem interneta, primite e-mail/SMS sa odlukom o odobrenju pozajmice, odete po novac, raspolažete novcem po želji i vratite svoju pozajmicu u dogovorenom roku.

Ko može dobiti pozajmicu?

Svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine starosti do 75 godina sa urednom kreditnom istorijom i prebivalištem na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Mogu li dobiti pozajmicu ako već imam zaduženje kod banaka ili drugih finansijskih institucija?

Naravno. Dok god ispunjavate naša pravila za odobravanje kredita, odnosno - nemate kašnjenja po postojećim kreditima i niste žirant po kreditima u kašnjenju. Mi u FORZI strogo vodimo računa o kvalitetu naših klijenata i njihovoj otplatnoj moći i zadržavamo pravo da ne odobrimo zahtjev klijenta koji ne ispunjava naša pravila.

Kad mogu aplicirati za novi SMS kredit?

Zahtjev za novom pozajmicom možete podnijeti čim otplatite postojeću pozajmicu. Naše pozajmice namijenjene su isključivo da biste premostili potrebu za gotovim novcem u kratkom vremenskom periodu – od 7 do 30 dana. Kao odgovorna finansijska institucija ne želimo da Vas ohrabrujemo da neprimjereno koristite naše pozajmice, odnosno onda kada za brzim novcem nemate stvarnu potrebu. Želimo našim klijentima pomoći u slučajevima kad im je potreban novac za kratko vrijeme, bez pretjeranih procedura odobravanja.

Da li mi treba žirant ili neka vrsta zaloga da bih dobio pozajmicu kod vas?

Ne. Kod nas u Forzi pozajmicu dobijete bez sudužnika, žiranata i dodatnih sredstava obezbjeđenja. Potrebno je samo da prilikom isplate kredita potpišete Ugovor u kreditu.

Da li plaćam ikakvu naknadu ako se samo registrujem na vašem sajtu?

Ne. Ukoliko postanete naš klijent i registrujete se na našem sajtu nećete platiti nikakvu naknadu u vezi sa tim. Kod nas su sve naknade prikazane transparentno i nema skrivenih naknada. Naknade se plaćaju samo ukoliko se koristi pozajmica i ta naknada je klasična naknada za obradu zahtjeva koju plaćate kod svake finansijske institucije.

Imao sam pozajmicu kod vas u Forzi i sad ste me odbili. Zašto ste to uradili? Koji je razlog?

Iako ste već imali pozajmicu kod nas koju ste uredno vratili možda Vam više nećemo moći ponuditi novu. Svaki zahtjev za pozajmicom posmatramo posebno i ne možemo garantovati da će Vam biti odobrena nova pozajmica. U svojoj procjeni boniteta klijenata koristimo širok spektar alata za procjenu rizika i sve raspoložive baze podataka u našoj zemlji. Ukoliko je došlo do pogoršanja nekog od vaših finansijskih pokazatelja moguće je da to utiče na ishod naše odluke. Naš sistem procjene boniteta stalno usklađujemo sa najboljim praksama za procjenu rizika jer želimo da pokažemo visok nivo socijalne i društvene odgovornosti. Ako je Vaš novi zahtjev odbijen pokušaćemo da Vas informišemo o razlozima putem mejla.

Uslovi i papirologija

Koje uslove trebam ispuniti za dobijanje kratkoročne pozajmice?

Morate da zadovoljite sljedeće kriterijume: da ste državljanin Bosne i Hercegovine, da ste punoljetni i da nemate više od 75 godina, da imate važeću ličnu kartu, da imate mejl adresu i mobilni telefon, te da niste u E kategoriji, odnosno, utuženi za postojeće kredite.

Da li trebam da dolazim kod vas da podnesem zahtjev i donesem neka dokumenta?

Da, dovoljna je samo jedna posjeta poslovnici. Zahtjev možete podnijeti i online, a novac isplatiti nakon potpisivanja i predaje dokumentacije u poslovnici.

Šta mi je potrebno od dokumenata da dobijem SMS kredit?

Od dokumenata potrebna Vam je važeća lična karta/osobna iskaznica. Nakon toga dovoljno je da popunite zahtjev za pozajmicom i mi ćemo ostalo uraditi za vas.

Proces apliciranja

Kako da dobijem pozajmicu?

Izaberite iznos i rok i kliknite na "Apliciraj odmah".

Šta se dešava kad pritisnem na dugme “Aplicirajte odmah!”?

Nakon toga otvara Vam se sljedeća stranica gdje unosite ostale podatke.

Da li provjeravate lične podatke i kreditnu istoriju?

Za sve klijente se vrši provjera ličnih podataka i zaduženja u Centralnom registru kredita.

Kako ću biti informisan o statusu mog zahtjeva?

Odluku o odobrenju ili odbijanju Vašeg zahtjeva dobićete putem SMS poruke i putem e-maila koji ste koristili prilikom registracije na naš web sajt forza.ba.

Koliko dugo traje proces dobijanja pozajmice?

Nakon što dobijete pozitivan odgovor sa naše strane (da je pozajmica odobrena) i potpišete dokumentaciju, isplatu možete izvršiti u nekoj od naših poslovnica u RS, kod naših isplatnih partnera ili ćemo poslati novac direktno na Vaš račun.

Da li u Forzi čuvate sve moje zahtjeve za pozajmice?

Da. Svaki put kad podnesete zahtjev mi u Forzi čuvamo podatke o Vašem zahtjevu kako bismo u svakom momentu mogli da Vam u što kraćem vremenskom roku odgovorimo na Vaše potrebe za novcem. Zbog velikog broja zahtjeva koje dobijamo od naših klijenata, ovaj proces je potpuno automatizovan i potpuno siguran.

Isplata, otplata i kašnjenje

Kako se otplaćuju kratkoročne pozajmice?

Otplatu možete izvršiti gotovinskom uplatom u poslovnim jedinicama pošte ili putem bilo koje poslovne banke.

Šta da uradim ukoliko ne mogu vratiti pozajmicu na vrijeme?

Ako mislite da nećete biti u mogućnosti da vratite pozajmicu na vrijeme onda se trebate ulogovati na svoj profil na našoj web adresi forza.ba i provjeriti opcije za prolongaciju roka dospijeća kredita. Izaberite opciju koja Vam najviše odgovara i uplatite iznos za prolongaciju. Tek kad novac za prolongaciju bude uplaćen na naš račun možemo Vam odobriti novi rok dospijeća. Takođe možete i kontaktirati naš korisnički centar i naši saradnici će Vam pomoći u svemu što vas interesuje. Naš broj telefona se nalazi na našoj web stranici.

Koji period otplate mi preporučujete?

Možete aplicirati za pozajmicu na period od 7 do 30 dana. Najbolje bi bilo da period otplate uskladite sa svojim novčanim prilivima tako da budete u mogućnosti na vrijeme otplatiti iznos koji smo Vam posudili.

Mogu li produžiti rok dospijeća moje pozajmice?

Da, ukoliko pozajmica nije već dospjela i ukoliko podnesete zahtjev za produženjem roka povrata. Takođe, morate uplatiti i naknadu za produženje blagovremeno tj. prije roka dospjeća pozajmice. Ovaj proces produžetka roka dospijeća pozajmice možete uraditi najviše 12 puta.

Mogu li otplatiti kredit prije datuma dospijeća?

Da. Pozajmicu možete otplatiti u svakom trenutku prije roka dospijeća o čemu nas trebate obavijestiti pisanim putem.

Nakon što mi odobrite pozajmicu koliko moram čekati na isplatu?

Čim dobijete informaciju da je Vaš zahtjev odobren i nakon što potpišete dokumentaciju, možete otići po svoj novac do najbližeg isplatnog mjesta.

Da li moram da Vam šaljem neke dokumente poštom?

Ne. Naš proces odobravanja je vrlo jednostavan.

Koliki iznos moram otplatiti?

Morate otplatiti iznos pozajmice koji ste uzeli uključujući kamatu i naknadu za obradu.

Kad mogu otplatiti svoju pozajmicu?

Vaša pozajmica ima tačan datum dospijeća. Najkasnije tog dana morate otplatiti cjelokupan iznos duga. U svakom slučaju bićete blagovremeno informisani i podsjećani na rok za otplatu pozajmice.

Koliko će me koštati obrada kredita?

Koliko će Vas koštati pozajmica zavisi od visine pozajmice te od Vaših podataka i kreditne istorije. Tokom samog procesa apliciranja svi troškovi biće Vam jasno prezentovani. Ono što Vam garatujemo je da ništa niste dužni platiti ukoliko želite odustati od Vašeg zahtjeva. Sve dok ne potpišete Ugovor o pozajmici prilikom isplate niste nam dužni ništa platiti. Molimo Vas da na našoj WEB stranici provjerite orijentacione troškove otplate kredita.

Tehnička pitanja

Kako da uđem u svoj profil na forza.ba web sajtu?

Ako ste već bili naš klijent to znači da već imate svoj profil na našem web sajtu. Kliknite na dugme „Uloguj se“ u gornjem desnom uglu našeg web sajta. Nakon toga će Vam se otvoriti polja za unos e-mail adrese i lozinke. Ako ste novi klijent dovoljno je da izaberete iznos kredita i rok dospijeća i kliknete na dugme „START“. Nakon toga naša aplikacija će Vas voditi kroz proces registracije.

Šta da radim ako zaboravim lozinku za ulazak u moj profil?

Ako ste zaboravili lozinku za ulazak u Vaš profil na našem web sajtu forza.ba potrebno je da kliknete na dugme „Uloguj se“ u gornjem desnom uglu sajta. Zatim kliknite na link „Zaboravili ste lozinku“ i sistem će Vas voditi dalje kroz proces promjene lozinke. Vaša nova privremena lozinka zajedno sa instrukcijama o daljim koracima će biti poslata na Vašu e-mail adresu. Privremena lozinka će biti validna jedan dan. Zato bi bilo dobro da istu odmah zamijenite sa novom lozinkom. Zbog sigurnosti Vašeg profila i podataka privremena lozinka se ne može koristiti za podnošenje zahtjeva za pozajmicom.

Šta trebam znati u vezi sa novom lozinkom ili promjenom lozinke?

Budite sigurni da je Vaša e-mail adresa važeća. Takođe biće Vam postavljena neka sigurnosna pitanja koja sadrže detalje o Vama. Link za aktivaciju promjene lozinke će biti poslat na Vašu e-mail adresu. Biće Vam omogućeno da uradite izmjenu lozinke kada kliknete na link za promjenu lozinke.

Kako mogu promijenti svoju lozinku za ulazak na sajt i moj profil?

Lozinku možete promijeniti tako što ćete se ulogovati na svoj profil i otići u sekciju o detaljima klijenta.

Da li je podizanje online pozajmice sigurno?

Da. Sve Vaše informacije i podaci se obrađuju koristeći najsigurnije protokole i enkripcije na svijetu. Naša kompanija ulaže mnogo sredstava u sigurnost našeg IT sistema i naših procesa. Radimo sa najnaprednijim tehnologijama na svijetu i po tome smo jedinstveni u regiji.

Apliciram preko Android uređaja/telefona . Kako da dozvolim „cookies”?

Otiđite u aplikaciju za pretraživanje interneta (Chrome, Mozilla…) zatim na opciju “Podešavanja privatnosti” i odaberite opciju “Prihvati kolačiće”.

Apliciram preko iPhone/iPad i dobijam poruku da moram prihvatiti “cookies” ali ne znam kako to da uradim?

Otiđite u "Settings" zatim izaberite opciju za "Safari" koji je internet pretraživač na Vašem uređaju. Potražite opciju "Privacy" i promijenite "Block Cookies" u "Never".

Ne vidite svoje pitanje ovdje? Kontaktirajte nas

Apliciraj za svoju prvu pozajmicu

Izaberi iznos i rok otplate, popuni aplikaciju i podigni novac za 15 minuta.
BAM
BAM
BAM
12 MJESECI
Kamata
0.00 BAM
Naknada
0.00 BAM
Ukupno za vratiti
0 BAM

Treba Vam pomoć?

Naši operateri su spremni pomoći. Pošaljite nam Viber poruku na 065-353-353 ili nas pozovite na 051-492-610.

051/ 492 610

Pon - Pet od 08:00 do 20:00
Subotom od 08:00 do 14:00 (poslovnice) / 17:00 (Centrala)
Partner Locations
Partner Locations
Partner Locations

Jeste li znali?

Zahtjev za kredit možete podnijeti i u poslovnicama BH POŠTE i POŠTA SRPSKE. Na karti nađite poslovnice.
Pronađite najbližu
Glavni meni

Call back